Waarom SEA en hoe werkt het?

SEA staat voor Search Engine Advertising en is een betaalde marketing techniek in tegensteling tot SEO die gericht is op het verhogen van de zichtbaarheid van een website of webshop doormiddel van advertenties in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Het doel van SEA (Search Engine Advertising) is om advertenties te tonen in zoekmachines zoals Google, met als uitgangspunt meer websiteverkeer en conversies te genereren. Met behulp van SEA kunnen bedrijven hun zichtbaarheid vergroten, hun doelgroep bereiken en de conversie verhogen.

HaRo Internetmarketing helpt jou effectieve campagnes op te zetten.

onze SEA diensten
1

Wat is SEA?

Goede vraag, SEA (search engine advertising) zijn zoekmachine advertenties. Adverteren op zoekmachines zoals Google of Bing is een betaalde effectieve manier om hogere conversie aantallen te genereren. Door gebruik te maken van SEA betaal je dus letterlijk om hoger in diverse zoekmachines te komen in tegenstelling tot SEO, waar je probeert zoveel mogelijk organisch verkeer te creëren. Het voordeel van SEA is dat, als je op de juiste zoekwoorden adverteert, je vaak hoger komt te staan dan de meeste SEO-geoptimaliseerde websites. Met het juiste budget kan je dus veel doen met zoekmachine advertenties. De meest gebruikte zoekmachines zijn Bing, Safari en Google. Bijna 90% van alle zoekmachine bezoekers gaat vaak niet verder dan de tweede resultatenpagina, hierdoor is het essentieel geworden dat jouw bedrijf hoog in zoekmachines scoort.
2

Waarom SEA marketing.

SEA marketing is een effectieve, en vooral snelle manier om jouw doelstellingen te behalen zonder er te veel tijd in te steken. Door te adverteren op zoekmachines zoals onder andere Google en Bing word jouw website sneller gevonden door potentiële klanten en is jouw kans op een hogere conversieratio een stuk groter. Eenvoudig en snel. Het wordt steeds moeilijker om hoger in Google te komen, hierdoor zijn er steeds meer bedrijven die gebruik maken van SEA. Toch is de strijd met jouw concurrentie nog lang niet verloren. HaRo Internetmarketing kan jou hierbij helpen.
3

SEA strategie

1. Bepaal jouw doelstellingen en bedenk welke resultaten je wilt behalen met SEA.
2. Zoek de juiste zoekwoorden uit. Kijk welke zoekwoorden worden gebruikt door jouw doelgroep en welke zoekwoorden jouw concurrenten gebruiken.
3. Bepaal de juiste biedstrategie. Kijk naar welke strategie het beste bij jouw doelstellingen past.
4. Maak een lijst met advertentiegroepen. Koppel de zoekwoorden aan elke advertentiegroep.
5. Maak een lijst met advertenties. Bedenk welke advertenties je wilt gebruiken en zorg er voor dat deze aansluiten bij jouw doelgroep.
6. Maak een landingspagina. Zorg dat deze pagina aansluit bij de advertentie.
7. Koppel de zoekwoorden, advertentiegroepen en advertenties aan elkaar in de zoekmachine.
8. Bepaal het budget voor de advertentiegroepen. Zorg er voor dat de budgetten passen bij de doelstellingen.
9. Monitor de resultaten. Meet de resultaten, analyseer deze en verander waar nodig.
10. Pas je SEA-strategie aan. Blijf je SEA-strategie aanpassen aan de veranderende markt.

Neem contact met ons op voor een op maat gemaakte SEA strategie

Veel gestelde vragen

Hoe werken zoekmachineadvertenties?

Zoekmachineadvertentie (SEA) is een vorm van online marketing waarbij adverteerders betalen voor advertenties die worden weergegeven bij zoekresultaten op zoekmachines. Adverteerders kunnen bieden op zoekwoorden waarmee hun advertentie wordt weergegeven wanneer gebruikers die zoekwoorden opzoeken. Met zoekmachineadvertentie kunnen adverteerders gerichte verkeersstromen naar hun website genereren en zo hun verkoop en naamsbekendheid verhogen.

Wat is een zoekwoordonderzoek?

Een zoekwoordonderzoek is een belangrijk onderdeel van zoekmachineadvertentie (SEA). Met behulp van zoekwoordonderzoek kunnen adverteerders hun zoekwoorden selecteren en bepalen welke zoekwoorden het meest relevant zijn voor hun doelgroep. Bij zoekwoordonderzoek worden ook zoekvolumes, concurrentie en kosten per klik (CPC) bekeken om te bepalen welke zoekwoorden het meest geschikt zijn voor een SEA-campagne.

Hoe kan ik mijn AdWords-campagne optimaliseren?

Optimalisatie van AdWords-campagnes is een belangrijk onderdeel van zoekmachineadvertentie (SEA). Adverteerders kunnen hun AdWords-campagnes optimaliseren door de zoekwoorden te selecteren die het beste bij hun doelgroep passen, hun CPC-biedingen te beheren en hun advertentie-uitingen te testen en te verbeteren. Adverteerders kunnen ook hun AdWords-campagnes optimaliseren door zoekwoordoptimalisatie toe te passen, wat het vertonen van hun advertenties bij relevante zoekopdrachten verbetert.

Wat is het verschil tussen SEA en SEO?

Het belangrijkste verschil tussen zoekmachineadvertentie (SEA) en zoekmachineoptimalisatie (SEO) is dat SEA betalende advertenties betreft, terwijl SEO technieken gebruikt om websites te optimaliseren voor zoekmachines. Met SEA kunnen adverteerders betalen om hun advertenties bij zoekresultaten te laten weergeven. Met SEO kunnen adverteerders hun websites optimaliseren om beter te presteren in zoekmachineresultaten.