Wat is SEA

Wat is SEA, of Search Engine Advertising? SEA is een krachtige online marketingtechniek die bedrijven in staat stelt om hun zichtbaarheid te vergroten, hun doelgroep te bereiken en conversies te verhogen door middel van advertenties te plaatsen op Google en bijvoorbeeld Bing en Yahoo. In tegenstelling tot SEO (Search Engine Optimization), waarbij de focus ligt op het verbeteren van de organische zoekresultaten, maakt SEA gebruik van betaalde advertenties (gesponsord) om direct bovenaan of naast de organische zoekresultaten te verschijnen.

Waarom SEA

Waarom SEA? Het grootste voordeel van search engine advertising is dat je met relatief weinig moeite boven in de gesponsorde resultaten komt te staan wat jou zichtbaarheid online natuurlijk een enorme boost kan geven.
SEA biedt ook een hoge mate van controle en flexibiliteit. Je kunt je advertentiebudget nauwkeurig beheren, specifieke doelgroepen targeten en de prestaties van je campagnes real-time volgen. Dit stelt je in staat om je strategieën snel aan te passen en te optimaliseren voor de beste resultaten. Bovendien kun je met SEA snel inspelen op veranderende marktomstandigheden en seizoensgebonden trends. Dit maakt het een krachtig instrument om je concurrenten voor te blijven en maximale ROI te behalen. Kortom, SEA is een effectieve en efficiënte manier om je online zichtbaarheid te vergroten en je doelgroep direct te bereiken. Het is een waardevolle aanvulling op je marketingmix en kan je helpen om jouw bedrijf te laten groeien.

Hoe werkt SEA?

Je wilt opvallen op Google? Maar hoe doe je dit en hoe werkt dat? Met SEA (Zoekmachine Adverteren) kan dat. Je plaatst advertenties die bovenaan of aan de zijkant van de zoekresultaten verschijnen. Dit gebeurt via Google Ads en Bing Ads. Het trucje hier is "betalen per klik". Elke keer als iemand op jouw advertentie klikt, kost dat een beetje geld. Hoeveel? Dat hangt af van hoe populair de zoekwoorden zijn en hoe goed je advertentie en website zijn.

Jij hebt de touwtjes in handen.
Je beslist hoeveel je wilt uitgeven en stelt een dagelijks limiet in voor je klikbudget. Is dat limiet bereikt, dan verschijnt jouw advertentie die dag niet meer voor dat zoekwoord. Google en Bing doen hun best om jouw advertentie de hele dag door te laten zien. Hier komt het interessante: je kunt ook kiezen wanneer je advertentie verschijnt. Handig, toch? Zo kun je de juiste mensen op het juiste moment bereiken. Met deze kennis kun je SEA slim gebruiken, en zorgen dat je opvalt zonder te veel uit te geven.

Hoe SEA werkt in 4 stappen


Onze Google Ads diensten bieden de ideale oplossing als je verzekerd wilt zijn van optimale vindbaarheid in zoekmachines en effectief je doelgroep wilt bereiken. Je verschijnt bovenaan de zoekresultaten, op het moment dat potentiële klanten op zoek zijn naar jou of jouw producten, waardoor je moeiteloos bezoekers naar je website trekt. Hoewel je zelf SEA kunt beheren, is het uitbesteden aan een internet marketing bureau veel efficiënter in zowel tijd als kosten. Bij ons SEA bureau kun je je volledig richten op je producten en diensten, terwijl wij de verantwoordelijkheid nemen voor jouw online resultaten. We onderbouwen dit niet zomaar, maar bewijzen het graag. Onze specialisten zorgen voor scorende SEA-campagnes dankzij jarenlange ervaring met SEA optimalisatie. Van A tot Z nemen we jouw zorgen uit handen, zodat jij je kunt focussen op je kernactiviteiten. Wil je succesvol adverteren online? Wij zorgen ervoor! Met een mix van Google Ads en uitgebreide SEO diensten kunnen we jouw online aanwezigheid naar een hoger niveau tillen. Neem nu contact op en ontdek hoe we je kunnen helpen om je online doelen te bereiken.
Meer weten? neem contact met ons op

Voordelen SEA

SEA strategie

 • Bepaal jouw doelstellingen.
  Bedenk welke resultaten je wilt behalen met SEA.
 • Zoek de juiste zoekwoorden uit.
  Kijk welke zoekwoorden worden gebruikt door jouw doelgroep en welke zoekwoorden jouw concurrenten gebruiken.
 • Bepaal de juiste biedstrategie.
  Kijk naar welke strategie het beste bij jouw doelstellingen past.
 • Maak een lijst met advertentiegroepen.
  Koppel de zoekwoorden aan elke advertentiegroep.
 • Maak een lijst met advertenties.
  Bedenk welke advertenties je wilt gebruiken en zorg er voor dat deze aansluiten bij jouw doelgroep.
 • Maak een landingspagina.
  Zorg dat deze pagina aansluit bij de advertentie.
 • Koppel de zoekwoorden.
  Koppel zoekwoorden, advertentiegroepen en advertenties aan elkaar in de zoekmachine.
 • Bepaal het budget voor de advertentiegroepen.
  Zorg er voor dat de budgetten passen bij de doelstellingen.
 • Monitor de resultaten.
  Meet de resultaten, analyseer deze en verander waar nodig.
 • Pas je SEA-strategie aan.
  Blijf je SEA-strategie aanpassen aan de veranderende markt.

SEA strategie op maat?

Ben je benieuwd wat SEA voor jou onderneming kan doen? Vul dan hieronder je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.
Bedankt voor je intresse we nemen zo snel mogelijk contact op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veel gestelde vragen over SEA

Hoe werken zoekmachineadvertenties?

Zoekmachineadvertentie (SEA) is een vorm van online marketing waarbij adverteerders betalen voor advertenties die worden weergegeven bij zoekresultaten op zoekmachines. Adverteerders kunnen bieden op zoekwoorden waarmee hun advertentie wordt weergegeven wanneer gebruikers die zoekwoorden opzoeken. Met zoekmachineadvertentie kunnen adverteerders gerichte verkeersstromen naar hun website genereren en zo hun verkoop en naamsbekendheid verhogen.

Wat is een zoekwoordonderzoek?

Een zoekwoordonderzoek is een belangrijk onderdeel van zoekmachineadvertentie (SEA). Met behulp van zoekwoordonderzoek kunnen adverteerders hun zoekwoorden selecteren en bepalen welke zoekwoorden het meest relevant zijn voor hun doelgroep. Bij zoekwoordonderzoek worden ook zoekvolumes, concurrentie en kosten per klik (CPC) bekeken om te bepalen welke zoekwoorden het meest geschikt zijn voor een SEA-campagne.

Hoe kan ik mijn AdWords-campagne optimaliseren?

Optimalisatie van Ad Words-campagnes is een belangrijk onderdeel van zoekmachineadvertentie (SEA). Adverteerders kunnen hun Ad Words-campagnes optimaliseren door de zoekwoorden te selecteren die het beste bij hun doelgroep passen, hun CPC-biedingen te beheren en hun advertentie-uitingen te testen en te verbeteren. Adverteerders kunnen ook hun Ad Words-campagnes optimaliseren door zoekwoordoptimalisatie toe te passen, wat het vertonen van hun advertenties bij relevante zoekopdrachten verbetert.

Wat is het verschil tussen SEA en SEO?

Het belangrijkste verschil tussen zoekmachineadvertentie (SEA) en zoekmachineoptimalisatie (SEO) is dat SEA betalende advertenties betreft, terwijl SEO technieken gebruikt om websites te optimaliseren voor zoekmachines. Met SEA kunnen adverteerders betalen om hun advertenties bij zoekresultaten te laten weergeven. Met SEO kunnen adverteerders hun websites optimaliseren om beter te presteren in zoekmachineresultaten.